Keukendepot: Hout in de keuken: combinatie, tips & tricks

Hout, we zien het steeds meer in in de keuken. Het geeft direct warme en sfeer en  een natuurlijke uitstraling.  Op welke manieren kan je hout allemaal in je keuken laten terugkomen? In deze blog geven we je tips & tricks voor de combinatie van hout met andere materialen en hoe je hout toepast in de keuken.

Hout in de keuken: combinatie, tips & tricks!

Allereerst: op welke manieren kan je hout toepassen in de keuken?

De vloer

Niet persé een onderdeel van de keuken, maar door een mooie houten vloer in de keuken te gebruiken heb je toch hout in deze ruimte. Een houten keukenvloer geeft een landelijk effect, maar kan ook een andere sfeer weergeven, afhankelijk van de houtsoort en het patroon waarin je het legt. Licht, donker, smal of breed, recht of visgraat, de keuzes zijn oneindig. Waar ga jij voor?

Fronten

Kies je voor houten keukenfronten, dan ga je gegarandeerd voor een warme uitstraling. De keuze uit houtsoorten is eindeloos, dus er zit ongetwijfeld een houten keukenfront bij dat het beste past bij jouw stijl en smaak. Massief hout is vrij prijzig maar je kunt ook kiezen voor een houtlook of een dun laagje hout. Daarmee heb je hetzelfde effect maar ben je wel een stuk goedkoper uit. 

Het keukenblad

Een houten keukenblad is geeft een heel natuurlijk effect. Daarnaast combineert dit gemakkelijk met verschillende kleuren en materialen. Ook hierbij geldt dat een massief houten keukenblad een duurdere keuze is. Bij Keukendepot hebben we daarom een heel uitgebreid assortiment keukenbladen in een houtlook, die niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Accessoires

Wil je wel hout aanbrengen in je keuken, maar wil je het subtiel houden? Kies dan voor houten accessoires. Bij accessoires kan je denken aan planken aan de muur voor het etaleren van je mooiste kookboeken en heerlijk geurende kruidenplantjes. Of een leuk peper- en zoutstel van hout. Daarnaast natuurlijk houten serveerplanken, pollepels en ander keukengerei in een mooie houder of glazen kruidenpotjes met een houten dekseltje.

Hout combineren: welke materialen passen er bij?

De combinaties die je kan maken met hout in de keuken zijn eindeloos. De hierboven genoemde opties combineer je ieder met andere materialen en kleuren, voor het beste effect. Kies je voor een houten vloer, ga dan voor een klassieke witte keuken. Dit combineert het beste met een lichte houten (visgraat) vloer. Durf je het aan om voor een (mat) zwarte keuken te gaan, dan staat dit ook heel sfeervol en stoer. Heb je een donkere houten vloer? Kies dan voor een gedurfde kleur, zoals groen. Aardetinten en natureltinten matchen met iedere houten vloer.

Het beste werkblad

Een keuken met houten fronten vraagt om een wit blad. Of je gaat voor strak wit of een marmerlook voor een luxe effect maakt niet uit. Alles is mogelijk. Is wit het niet voor jou? Kies dan voor grijs beton(look) voor een natuurlijke en landelijke uitstraling. Een zwart keukenblad op een houten keuken geeft een stoer effect, dus wie durft?

Bij ieder materiaal en bij iedere kleur keuken past een houtlook keukenblad. Of je nu gaat voor tijdloos wit, gedurfd zwart of een rustige pasteltint. Meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe werkblad? Vraag jouw gratis kleurstaaltjes aan en ontdek welk werkblad past bij jouw keuken!

Keukendepot geeft je advies

Kom je er niet uit of wil je graag wat extra advies over het ontwerpen van jouw keuken of de materiaalkeuze? Kom dan langs bij een Keukendepot filiaal bij jou in de buurt. Maak nu alvast gemakkelijk online een afspraak, of loop gewoon gezellig even binnen!