Het kiezen van handgrepen voor de keuken

Wil je een persoonlijke touch toevoegen aan jouw nieuwe keuken? Kies voor bijzondere handgrepen, want hiermee geef je jouw keuken een unieke look & feel! Keukendepot vertelt je meer over het kiezen van handgrepen voor jouw keuken. Lees meer! 

Het kiezen van handgrepen voor de keuken

Voor het kiezen van de keukenfronten, het aanrechtblad, de opstelling en de apparatuur in een nieuwe keuken nemen we over het algemeen goed de tijd. Al deze items bepalen natuurlijk de look van je nieuwe keuken, waar je de komende jaren mee vooruit wil. 

Grepen voor in de keuken

Maar over het kiezen van de keukengrepen doen we vaak een stuk minder lang. Toch bepalen de grepen die je kiest voor een groot deel de uitstraling van je keuken. We zien het als een klein accessoire, maar een keukengreep valt direct op op een keukenfront. 

Soorten keukengrepen

De open greep wordt in de keuken het meest gekozen. Deze zie je in ontzettend veel varianten, wat smaller en langer of juist korter en breder, strak recht of ovaal. Allerlei varianten die bij allerlei woonstijlen passen. 
Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de knoppen, ook deze zien we in veel varianten en materialen. Zo is de houten knop weer terug van weggeweest en is de T-knop een leuke keuze voor wanneer je net iets anders wilt. 

Trends in keukengrepen

We hadden het net al even over de houten knop die weer populairder wordt. Ook keukengrepen zijn namelijk aan trends onderhevig. Momenteel zien we dat er steeds vaker gekozen wordt voor profielgrepen of ook wel greeplijsten genaamd. Deze zie je bijvoorbeeld terug bij onze Toledo keuken. Je hebt dan de looks van een greeploze keuken maar het gemak van een keukengreep. Dat betekent ook dat je minder snel vingerafdrukken ziet op je kastjes.

  

Maak eens een afspraak om je goed te laten adviseren over de keuze voor de juiste greep bij jouw keuken, wij helpen je graag!