De functionaliteiten van een rechte keuken

Heb je voor het eerst een huis gekocht? Ga je binnenkort verhuizen? Of is de keuken in je huidige woning toe aan vervanging? De keuze voor een (nieuwe) keuken kan best lastig zijn. Voordat je start met het uitkiezen van een kleur, het materiaal en de apparatuur van jouw keuken komt eerst het type keuken om de hoek kijken. Een hoekkeuken, een eilandkeuken of een rechte keuken... De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vandaag gaan we het hebben over een rechte keuken. Dit type keuken is compact en een ideale opstelling voor een kleinere of smalle ruimte, maar past ook heel goed in een grote ruimte en is uiteraard geheel naar jouw wens in te richten. Ook budget-technisch kan een rechte keuken een slimme keuze zijn wanneer je bijvoorbeeld een starter bent en een beperkt budget hebt.

De functionaliteiten van een rechte keuken

Een rechte keuken: wat zijn de voordelen?

Ieder keukentype heeft zijn voordelen, maar het is de uitdaging om te ontdekken welk type keuken het beste past bij jouw wensen en budget én bij de ruimte waarin de keuken geplaatst wordt. Een rechte keuken heeft het voordeel dat je het maximale uit de ruimte haalt, omdat de keuken tegen één wand geplaatst wordt. Dit klinkt misschien alsof een rechte keuken minimale opbergruimte biedt, maar dat is zeker niet het geval. Een rechte keuken is compact en kies je voor een slimme indeling, dan kun je ook in een rechte keuken al jouw keukengerei kwijt.

Rechte keukens benutten de ruimte efficiënt

Door een rechte keuken te plaatsen in jouw interieur wordt de ruimte optimaal benut. Zo past een rechte keuken gemakkelijk in een smalle ruimte, maar ook in een kleine, compacte ruimte. Is er voldoende ruimte voor jouw keuken, maar kies je toch voor een rechte keuken? Juist omdat het ruimtelijker oogt, kan dit ook voor een grote ruimte een goede keuze zijn. Ben je bang dat een rechte keuken met veel bovenkasten klein oogt? Denk dan eens aan wandplanken of wandrekken. Dit oogt ruimtelijk en je kunt er ook mooie accessoires mee laten zien. Bovendien zijn dit soort opbergmogelijkheden vaak goedkoper dan bovenkasten.

Kies je voor een rechte keuken, dan kies je voor gemak. De gehele keukenopstelling wordt aan één wand bevestigd, waardoor je alles bij de hand hebt. En doordat alle keukenkasten en inbouwapparatuur als een vaatwasser, koelkast en oven naast (en eventueel boven) elkaar geplaatst worden, verlies je nergens ruimte.

Een rechte keuken is relatief goedkoop

Een keuken is geen goedkope aankoop. Het is iets waar je goed over na moet denken, zodat je zeker weet dat je de juiste opstelling, maten, kleuren en materialen kiest. Een fijn bijkomend voordeel van een rechte keuken is dat deze relatief gezien de goedkoopste is van alle typen keukens. Uiteraard is de prijs uiteindelijk ook afhankelijk van de grootte van de keuken (denk aan de lengte en het aantal kasten) en de inbouwapparatuur van jouw keuze. Maar over het algemeen is deze keuken goedkoper dan bijvoorbeeld een eilandkeuken of een hoekkeuken.

Nu vraag je jezelf natuurlijk af hoe het komt dat een rechte keuken goedkoper is dan de andere keukentypes. Het antwoord op deze vraag is simpel: een goedkope rechte keuken is eenvoudiger te plaatsen dan een ander type keuken.

Het is de meest simpele keukenvorm, maar zeker niet minder modern, veelzijdig of chique. Ook bij een rechte keuken bepaal je de indeling helemaal zelf. Een keuken van 3 meter of juist één van 5 meter? Dat kan! Aan beide uiteinden van het aanrechtblad een hoge wandkast? Zeker mogelijk! Of kies jij juist voor wandkasten boven het aanrechtblad? Of zoals eerder benoemd, wandplanken of rekken. Het kan allemaal!

Wij helpen je graag met de juiste samenstelling van jouw keuken, maar uiteindelijk ben jij aan zet. Jij kiest wat het beste bij jou past!

Compact en tóch voldoende opbergruimte

Het klinkt als een lastige combinatie, maar niets is minder waar. Doordat je een rechte keuken gemakkelijk naar jouw wens kunt samenstellen, ligt ook de keuze voor het aantal kastjes (en dus opbergruimte) bij jou.

Naast alle ruimte onder het keukenblad, kun je ook kiezen voor wandkastjes of voor een extra kastenwand. Dit biedt extra ruimte voor al jouw keukengerei. En als je dan een lekkere maaltijd aan het bereiden bent of een taart aan het bakken bent heb je alles binnen handbereik. Ideaal!

Wanneer de wand waar de keuken tegenaan wordt geplaatst lang is, kun je natuurlijk ook kiezen voor een lange rechte keuken. Bijvoorbeeld een rechte keuken van 4 meter of 5 meter. Heb je de keuze uit deze optie, dan is het misschien niet nodig om wandkastjes boven de keuken te plaatsen.

De ideale rechte keuken voor jou

Nu we de functionaliteiten van een rechte keuken hebben toegelicht, is het ook belangrijk om aan te geven welke keuzes er zijn wat betreft de stijl van de keuken. Want functionaliteit in een keuken is ontzettend belangrijk, maar het oog wil uiteraard ook wat!

Voor welke stijl kies jij?

Bij Keukendepot vind je keukens in allerlei stijlen waaronder landelijk, modern en eigentijds. Op deze manier kun jij gericht op zoek naar de keuken van jouw wensen.

Landelijk

Rustige kleuren, natuurlijke elementen en hét ultieme thuisgevoel. Zaken die naar voren komen bij een landelijke keuken. Zowel de keukenbladen als de keukenkasten zijn bij deze stijl veelal uitgevoerd in materialen als hout (of houtlook) en steen (of steenlook) gebruikt.. Kaderdeurtjes en sierlijke handgrepen pasen goed bij deze stijl.

Het kleurgebruik is bij een landelijke keuken vaak neutraal. Beige, wit en houttinten komen vaak terug in deze stijl. Maar ook pasteltinten zoals lichtgroen doen het goed. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een moderne of juist een klassieke landelijke keuken. De keuze hiervoor wordt over het algemeen bepaald door de sfeer van het huis.

Ben je benieuwd naar onze landelijke keukens? Bekijk dan eens de Charlotte riet.

Modern

Een moderne keuken is perfect wanneer je op zoek bent naar een keuken die je niet snel beu raakt. Deze keukens zijn strak en minimalistisch, waardoor je de ruimte helemaal af kunt maken met accessoires. En het fijne is dat je deze accessoires zo weer wisselt voor iets anders, zodat het nooit verveelt!

Bij moderne keukens is nagedacht over de vele functionaliteiten, maar ook meer dan genoeg rekening gehouden met design. En dat zie je terug in onze keukens! Denk aan greeploze keukenkasten, brede lades en grove keukenbladen.

Bij Keukendepot hebben we verschillende rechte moderne keukens in ons aanbod. Bekijk bijvoorbeeld eens de Elgin Pro of de Torrance Kashmir.

Eigentijds

Ondanks dat onze keukens goedkoop zijn wil dat niet zeggen dat we de laatste keukentrends niet volgen. Ook bij ons vind je veel eigentijdse keukens. De matzwarte keuken is op dit moment heel erg populair. Of je nu op zoek bent naar een grote matzwarte eilandkeuken of een compacte rechte keuken, voor beiden ben je bij Keukendepot aan het juiste adres.

3D Keukenplanner

Maar, hoe beslis je of de keuken die je in de showroom (of online) gezien hebt ook past in jouw huis? Daar hebben wij de oplossing voor! In onze showrooms werken we met 3D software waarmee we het keukenontwerp tekenen. Zo zie je in één oogopslag of de keuken naar wens is. Samen met jou gaan we door met ontwerpen totdat je helemaal tevreden bent.

Het ideale aan onze keukenplanner is dat het de nieuwe keuken projecteert in de ruimte in jouw huis waar de keuken moet komen. Wanneer de keuken eenmaal ontworpen is, kun je deze met dit programma vanuit verschillende hoeken en oogpunten bekijken. Zo zorgen we er samen voor dat alle mogelijkheden in acht genomen zijn en dat alle opties bekeken voordat je overgaat tot de definitieve keuze.

Wil je zelf thuis alvast aan de slag met het ontwerpen van jouw droomkeuken? Met onze online keukenplanner ontwerp je eenvoudig online jouw ideale keuken. Deel jouw ontwerp met onze keukenadviseurs en ontvang geheel vrijblijvend een offerte op maat!

Ontdek jouw nieuwe keuken in onze showroom!

Keuken kopen? Onze keukenadviseurs helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. Zij zijn op de hoogte van de laatste trends, maar kunnen jou ook precies vertellen wat de beste keuken indeling is die aansluit bij jouw wensen. Kom langs in één van onze showrooms en ontdek jouw droomkeuken!

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Maak een afspraak in een van onze showrooms.