De eilandkeuken, favoriet van velen

Hot and happening, dat zijn ze. Eilandkeukens zijn de laatste jaren ontzettend in opkomst en zijn inmiddels al niet meer weg te denken uit de keukenwereld. Menig huishouden heeft thuis een soortgelijke keukenindeling. En dat begrijpen wij goed, want het geeft je interieur een ontzettend luxe uitstraling!

Wie bij een eilandkeuken meteen denkt aan hoge kosten heeft het mis; ook dit type keuken kan zeker betaalbaar zijn. Naast dat een eilandkeuken ontzettend mooi staat in veel verschillende ruimtes, komen er nog veel meer voordelen bij kijken én is er biedt dit type keuken veel verschillende mogelijkheden. Wij vertellen je er graag over!

De eilandkeuken, favoriet van velen

Eindeloos veel mogelijkheden met eiland keukens

Een grote plus van een eilandkeuken is dat je deze keuken helemaal naar je eigen smaak en wens in kunt richten. Bij Keukendepot hebben we verschillende stijlenkeukens in deze vorm beschikbaar, variërend in allerlei prijsklassen. Dat zorgt ervoor dat er altijd een keuken beschikbaar is die passend is in jouw situatie.

Omdat de keuken de ruimte is waar je heel wat uurtjes doorbrengt, is het van belang dat deze aansluit bij wat jij belangrijk vindt. Een eilandkeuken biedt in ontzettend veel gevallen de oplossing. We zorgen er samen met jou voor dat je de keuze maakt voor een keuken die perfect in jouw ruimte past.

Bij Keukendepot kun je terecht voor eilandkeukens in verschillende kleuren. Ga jij voor een trendy zwarte keuken? Bekijk dan eens de Easytoledo grafietzwart. Of kies je juist voor een lichte keuken? Misschien past de Elgin wit glans in jouw straatje.

Eilandkeukens: de voordelen

De zoektocht naar een nieuwe keuken is gestart. Misschien omdat je een nieuw huis hebt, omdat je je huidige huis gaat verbouwen of gewoon, omdat je toe bent aan een nieuwe keuken of je huidige keuken toe is aan vervanging. Maar waar te beginnen? Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos. Een rechte keuken, hoekkeuken, U-vormige keuken... Of toch een eilandkeuken? Deze laatste variant kent ontzettend veel voordelen!

Meer opbergruimte én werkruimte

Met een kookeiland creëer je ontzettend veel opbergruimte. Ideaal voor al jouw keukengerei en snuisterijen. Wist je dat keukenlades veel efficiënter in te richten zijn als keukenkastjes? En dat is bij een keuken met eiland een grote plus, want bij de keuze voor de indeling van de keuken kun je hierbij kiezen uit veel lades!

Naast opbergruimte vergroot je ook de werkruimte met dit type keuken enorm. Op die manier kun je met meerdere mensen tegelijkertijd in de keuken een gerecht bereiden. Ook handig wanneer je voor een grote groep mensen kookt of een diner bestaande uit meerdere gangen bereidt. Aan de ruimte ligt het in ieder geval niet.

Verbinding tussen woonruimte en keuken

Met een eilandkeuken wordt jouw keuken op een prachtige manier bij de woonkamer betrokken. Dit zorgt niet alleen voor een groter ogende ruimte, maar ook voor een gezellige uitstraling. En daarnaast is het ideaal met kleine kinderen. Wanneer zij in de woonkamer zitten te spelen kun jij vanuit de keuken een oogje in het zeil houden terwijl je staat te koken.

Kookeiland met bar of zitgedeelte

Wil je van jouw keuken een multifunctionele ruimte maken? Kies dan voor een kookeiland met zitgedeelte. Op die manier kun je in de keuken ontbijten, gezellig kletsen wanneer er gekookt wordt of een boek lezen. Ontzettend fijn!

Drie verschillende indelingen

Zo, de keuze is bijna rond: je kiest hoogstwaarschijnlijk voor een goedkope eilandkeuken! Wist je dat er binnen de eilandkeukens ook nog eens drie verschillende indelingen zijn? Die lichten we hieronder toe:

Kookeiland én spoeleiland

Een eilandkeuken is het ideale verlengstuk van een rechte keuken. Je maakt de keuken hierdoor een stuk groter (meer opbergruimte!) en het zorgt voor verbinding met de rest van de ruimte. In dit geval kun je ervoor kiezen om zowel de spoelbak als de kookplaat in het eiland te bevestigen. Op die manier heb je op het stuk aanrechtblad tegen de muur veel werkruimte of ruimte voor een mooie koffiemachine of andere keukenapparatuur.

Kookeiland óf spoeleiland

Heb je een U-keuken of een rechte keuken en vind je het handiger om de kookplaat in het aanrechtblad tegen de muur te bevestigen, zodat je naast de kookplaat kunt snijden en ander voorbereidend werk kunt doen voor het koken? Dan kun je ervoor kiezen om het eiland in je keuken in te richten als spoeleiland.

Uiteraard is het ook mogelijk om dit om te keren. Het eiland wordt op deze manier ingericht als kookeiland en de spoelbak wordt gemonteerd in het keukenstuk tegen de muur. Wanneer je een zitgedeelte gemaakt hebt aan de andere kant van het kookeiland is dit ontzettend gezellig. Zo kun je de dag doornemen en fijn bijkletsen met je gezin of vrienden tijdens het koken!

De keuze voor een kookeiland of een spoeleiland kan ook samenhangen met praktische overwegingen. Een voorbeeld: in sommige gevallen is het nodig om leidingwerk te verleggen wanneer je een spoeleiland middenin de keuken wilt. In dit geval kan het handiger zijn om de spoelbak tegen een bestaande muur te plaatsen. Onze adviseurs denken graag mee over de beste keuze voor jouw situatie.

Schiereiland

Heb je een kleinere keuken, maar wil je toch veel opbergruimte of vind je een eilandkeuken gewoon hartstikke gezellig? Dan is een schiereiland voor jou een fijne oplossing. Bij een keuken met schiereiland zit het kookeiland vast aan de muur. Dit scheelt natuurlijk veel ruimte met een keuken waarbij het kookeiland in het midden van de ruimte is geplaatst.

Met deze indeling geniet je toch ontzettend van de voordelen van een eilandkeuken. Denk aan veel keukenkastjes en de mogelijkheid van een bar of zitgedeelte aan het kookeiland. Ideaal én super gezellig!

De mooiste eilandkeukens bij Keukendepot

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken komt ontzettend veel kijken. Naast de keuze voor een bepaalde type keuken moet je ook nadenken over de precieze afmetingen, de indeling van de keuken, het kleur- en materiaalgebruik en ga zo maar door.

Bij Keukendepot begrijpen we dat dit niet iets is wat je dagelijks doet. Daarom helpen we je graag bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Van oriëntatie tot daadwerkelijke aankoop en de uiteindelijke plaatsing van de keuken bij jou thuis; onze keukenadviseurs staan voor je klaar.

Kom langs in een van onze vestigingen om de mogelijkheden te bespreken en te bekijken of neem contact met ons op!