Diverse keukenstijlen: wat past bij jou?

Aangezien je veel tijd in je nieuwe keuken door zult brengen, is het kiezen van de juiste keukenstijl onwijs belangrijk. Hiermee leg je de basis voor de rest van je keuken. Door de jaren heen zien we heel wat nieuwe trends en innovaties. Toch zijn er keukenstijlen voor elk budget die al jaren populair zijn én blijven. We vertellen je er graag meer over.

Diverse keukenstijlen: wat past bij jou?

Voor wie op zoek is naar een nieuwe keuken, heeft veel dingen om over na te denken. Een belangrijk uitgangspunt is de stijl van de keuken. Welke stijl je ook kiest, het heeft een grote invloed op de rest van je huis. We helpen je graag bij het kiezen van een keukenstijl die bij jouw wensen en budget past. 

Moderne keukenstijl: strak en innovatief 

Een moderne keuken is dé keukenstijl voor wie op zoek is naar strakke lijnen, de nieuwste keukenapparatuur en innovatieve mogelijkheden. Een moderne keuken bevat de nieuwste keukenapparatuur, zoals ingebouwde afzuiging, hypermoderne stopcontacten en kokendwaterkranen. De moderne keuken heeft een strak, vaak greeploos design en weggewerkte kasten en apparatuur. Er wordt gebruikgemaakt van lichte, effen kleuren, natuurstenen of composiet werkbladen en roestvrijstaal, chroom of aluminium kastgrepen. Leuk aan de moderne keukenstijl is dat verschillende materialen eenvoudig gecombineerd kunnen worden. 

Industriële keukenstijl: stoer en robuust

Deze stoere, eigenzinnige keukentrend is al jaren populair. De basis van een industriële keuken bestaat uit ruwe, natuurlijke materialen en een ruimtelijk en strak ontwerp. Stoere materialen als roestvrijstaal, hout, natuursteen en beton voeren de boventoon. Matzwart ijzeren details als kranen, lampen en keukenkastjes passen perfect in de industriële keukenstijl. Ook matte, betonkleurige fronten en robuuste werkbladen zijn ideaal te combineren in de industriële keukenstijl. En de leidingen? Die mogen in deze keukenstijl gerust zichtbaar blijven!

Landelijke keukenstijl: klassiek en gezellig

Wil jij een klassieke, vernieuwende en tóch gezellige keuken? Bij de landelijke keuken worden zowel klassieke als moderne elementen gecombineerd. De keuken is strak, maar straalt veel gezelligheid en warmte uit. Hout vormt de basis voor de landelijke keukenstijl. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen (zoals hout) en warme, natuurlijke kleuren ontstaat een keuken waarin comfort, gezelligheid en stijl samenkomen. Bij het creëren van een landelijk ingerichte keuken is het vooral de moeite waard om aandacht te besteden aan het (houten) keukenfront. 

Welke keukenstijl past bij jou?

Heb je al een idee welke keukenstijl bij jou past? Neem dan eens een kijkje in onze collectie. Nog niet dé keukenstijl gevonden die bij jou past? Ook een combinatie van diverse keukenstijlen is mogelijk. Zo is een moderne keuken te combineren met iedere andere stijl, en is de landelijke stijl goed te combineren met de industriële keukenstijl. Combineer diverse materialen met de juiste accessoires en maak van jouw keuken de keuken die écht bij jou past. 

Alle keukenstijlen bij Keukendepot

Benieuwd naar welke keukenstijl bij jou past? We helpen je graag! Onze adviseurs van Keukendepot hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van keukens in diverse keukenstijlen. In een persoonlijk adviesgesprek bekijken en bespreken we al jouw wensen en maken we een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken. Maak snel een afspraak bij een Keukendepot-vestiging in de buurt. Wil je in de tussentijd alvast inspiratie op doen? Bekijk ons collectieboek met 52 pagina’s vol inspiratie!