De witte keuken: een persoonlijk canvas!

Witte keukens zijn tijdloos, stijlvol en een prachtig leeg canvas! Het is de perfecte omgeving om te spelen met persoonlijke stijl, smaak en voorkeur. Denk bijvoorbeeld aan verschillende texturen, afwerkingen en decoratieve accenten. Maar, je kunt er ook voor kiezen om verschillende (gewaagde!) kleuren in de keuken te integreren, terwijl je tóch die witte keuken vibe behoudt.

De witte keuken: een persoonlijk canvas!

Welke kleur kies je op je muren, wat matcht, en welke vloer past er bij jouw witte keuken? Om je een beetje op weg te helpen met de kleuradviezen voor de witte keuken, hebben we een aantal tips voor je!

 

Welke muurkleuren passen het best in een witte keuken?

De witte keuken is eindeloos veelzijdig combineert goed met een breed scala aan muurkleuren. Denk aan een ton-sur-ton look, of iets gewaagds met meer contrast. Onze favoriete combinaties?

  • Verschillende tinten wit (en lichtgrijs)

Voor een strakke, gestroomlijnde look combineer je de witte keukenkasten met witte muren. We raden je echter aan om voor je muren en kasten niet exact dezelfde tinten te gebruiken, want dat kan je keuken vlak en eendimensionaal maken. Mix de verschillende tinten wit met elkaar. Als je kasten helder en koel wit zijn, kies dan voor warmere wittinten voor je muren. En als je kasten warmere tinten hebben? Ga dan voor iets koeler wit voor op je muren.

  • Kleuren in een lichte tint

Als je wat meer kleur en contrast wil zonder dat het te druk of contrastrijk wordt, kies dan voor lichte tinten roze, groen, blauw of geel. Zo blijft je keuken licht en luchtig, maar krijg je toch wat levendigheid in je witte keuken.

Welke vloerkleuren passen het best in een witte keuken?

Vergeet de vloer niet! Het type vloer dat je kiest – hardhout, tegels, laminaat of iets anders – hangt allemaal af van de uitstraling die je in je keuken wil hebben. Witte keukens kunnen met verschillende vloertypes gecombineerd worden. En om de juiste vloer te vinden, is het makkelijk om de vloeren in te delen in donker, medium-toned en licht. Hieronder enkele tips en opties!

  • Donkere vloeren

Waarom kiezen voor een donkere vloer? Omdat een donkere vloer meer visueel contrast creëert. Als gevolg daarvan krijgt je vloer een wat meer dramatische uitstraling. Ook is het warmer, wat weer goed past bij witte keukens in rustieke en traditionele stijlen. Een andere manier om contrast en persoonlijkheid toe te voegen? Zwart-witte tegelvloeren!

  • Medium-toned vloeren

Dit houdt in: vloeren in ‘medium’ lichte tinten. Kleuren die in deze groep vallen zijn bijvoorbeeld eiken en lichte grijstinten. Deze kleuren zullen witte keukens een moderne en eigentijdse uitstraling geven. De afwerking die je kiest (hout, gietvloer, beton of tegels) zal de uiteindelijke look van je keuken beïnvloeden, maar over het algemeen passen deze medium-toned vloeren goed bij industriële ruimtes.

  • Lichte vloeren

In een witte keuken zorgen lichte houten vloeren, wit geschilderde vloeren of witte tegels voor een licht en luchtig gevoel. Een geweldige keuze voor liefhebbers van Scandinavisch modern design! Wanneer je houdt van een minimalistische stijl of gewoon een lichte, heldere look wil, is een lichte vloerkleur absoluut geschikt voor jouw keuken!

 

Inspiratie opdoen voor jouw witte keuken? Kom langs bij Keukendepot!

Wil jij inspiratie opdoen voor jouw (witte) keuken? Download gratis ons collectieboek en doe inspiratie op met 52 pagina’s boordevol duidelijk geprijsde kwaliteitskeukens en keukenapparatuur! Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij een Keukendepot filiaal bij jou in de buurt. We helpen je graag met een advies op maat! Maak een afspraak en ontvang vrijblijvend keukenadvies.