Borrelbrood uit de oven

Say Cheese! Dit heerlijke borrelbrood zorgt voor een lach op ieders gezicht! Met de smeuïge kaas-knoflookvulling is dit knapperige brood het ultieme voorgerecht. Maar, doet het ook geweldig op een feestje. En bij de borrel natuurlijk! Extra fijn is dat je ‘m in een kwartiertje in elkaar knutselt en de oven daarna het werk doet. Makkelijker kan bijna niet!

Borrelbrood uit de oven

Wat heb je nodig?

Voor één borrelbrood

 • 1 groot rond brood (Bijv. Pain de Campagne)
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 6 teentjes knoflook
 • 10 gram verse peterselie
 • 200 gram geraspte kaas*
 • Zout & peper
 • Snuf gedroogde chiliflakes

*Qua kaas kies je voor bijvoorbeeld mozzarella, maar ‘gewone’ kaas of een mix mag natuurlijk ook. Maar in principe kun je elke smeltende kaas vervangen.

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Rasp de kaas (als deze nog niet geraspt is).
 3. Snijd het brood in tot de bodem, maar niet helemaal door. Voorzichtig snijd je plakken van ongeveer twee centimeter. Let er op, dat je de plakken dus niet helemaal doorsnijdt, zodat ze nog aan de bodem vast blijven zitten.
 4. Draai het brood en ga door met snijden zodat je kleine vierkantjes krijgt. Ongeveer twee bij twee centimeter. Leg het brood apart en ga verder met het maken van de vulling.
 5. Smelt de roomboter op laag vuur (of in de magnetron).
 6. Snijd de knoflook en de peterselie fijn en meng met de gesmolten boter.
 7. Vul de inkepingen van het brood met de geraspte kaas.
 8. Leg een lang stuk aluminiumfolie op een bakplaat. Zet het brood in het midden en overgiet met het gesmolten botermengsel.
 9. Garneer met zout en peper en eventueel wat chiliflakes naar smaak.
 10. Pak het brood helemaal in met de aluminiumfolie, zodat je een mooi pakketje hebt.
 11. Bak het brood  20 minuten in de oven. Haal vervolgens de folie van het brood en bak het nog vijf à tien minuten totdat de bovenkant mooi bruin en knapperig is.

Aanvallen maar!
Eet smakelijk!