Het aanrechtblad als meest gebruikte plaats in de keuken

In de keuken wordt het meest gebruik gemaakt van het aanrechtblad. Deze permanente werkplek moet dus ook bestand zijn tegen het beoogde gebruik, en het is goed om hier tevoren met de Keukendepot adviseur over na te denken. De manier waarop je jouw aanrechtblad gaat gebruiken kan van wezenlijk belang zijn voor de keuze van het type aanrechtblad.

Aanrechtblad materialen

De vooruitgang in technologie op het gebied van het aanrechtblad is groot. Waar men vroeger uit hout, steen of kunststof kon kiezen waarbij de laatste er niet zo mooi uitzag, kan je nu bijvoorbeeld ook een composieten keukenblad krijgen. Een composiet aanrechtblad is een kunstmatig gemaakte steensoort, niet te verwarren met een graniet keukenblad. Composiet is opgebouwd uit steenafval en harsen die in een bepaalde kleur en motief kunnen worden gemaakt. Ook hout en glas zijn tegenwoordig mogelijk als materiaal voor kwalitatief goede aanrechten.

Qua maten en afwerkingen is tevens veel mogelijk tegenwoordig. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een extra breed of dik aanrechtblad tot een centimeter of acht wat een heel robuust uiterlijk geeft. Natuurlijk hebben de diverse materialen verschillende eigenschappen in gebruik voor wat betreft krasbestendigheid, hittebestendigheid en de noodzaak om schoon te maken. Niet alle materialen aanrechtbladen kunnen tegen vetten en zuren en het is wel belangrijk om dit te weten.

Maten en afwerking van een aanrechtblad

Zoals boven gemeld kan je een extra dik of juist extra dun aanrechtblad plaatsen in de nieuwe keuken. Dit oogt heel anders, maar qua gebruik verschilt er vrij weinig. Een aanrechtblad met waterkering bijvoorbeeld is wel erg functioneel omdat er dan niet gelijk bij het morsen van drinken of tijdens de afwas de vloeistof gelijk op de vloer stroomt. Een verzinking van de spoelbak in het aanrechtblad kan bij de meeste materialen, met uitzondering van een kunststof aanrechtblad met een spaanplaat kern in plaats van multiplex. In spaanplaat kun je niet frezen dus zal een spaanplaten aanrechtblad altijd een opbouw spoelbak kennen. Overleg goed met onze adviseur die de volledige aanrechtblad collectie van Keukendepot kan laten zien. Bekijk hier onze adressen en openingstijden.